Martin Snoddon- mediation en conflictbemiddeling
4 mei 2012

Martin Snoddon- mediation en conflictbemiddeling: werken met uitdaging

Martin Snoddon is Directeur van het Conflict Trauma Resource Centre in Noord-Ierland. Geboren en getogen in Noord-Ierland is hij op jonge leeftijd betrokken geraakt bij het het Noord-Ierse conflict, waardoor hij 14 jaar onder erbarmelijke omstandigheden in detentie heeft doorgebracht. Gedurende de jaren van zijn gevangenschap is hij er achter gekomen dat geweld niet de oplossing is. Hij heeft het Conflict Trauma Resource Centre opgericht met als doel om enerzijds strijdende partijen bijeen te brengen en anderzijds de zorg te verlenen aan slachtoffers van conflicten, opdat zij niet de nieuwe daders zullen worden.

Martin heeft sindsdien in bijna ieder bekend conflictgebied ter wereld gewerkt, waaronder de Balkan en het Midden-Oosten. In Zuid-Afrika en Midden-Amerika, waaronder Haïti werkt hij met bendes die in strijd van leven en dood met elkaar verwikkeld zijn.

Martin is NLP-trainer en consultant en geeft trainingen in Conflict Resolution, Symbollic Modelling, Clean Language en NLP in Noord-Ierland. Door zijn vele ervaringen is hij dé persoon om u te trainen in conlficthantering en mediation.
We zijn trots dat Martin zijn kennis en gedachtegoed thans in Nederland wil overbrengen.

Het programma:

In deze tweedaagse cursus zal Martin u zijn visie op, en ervaring met, mediation en conflictbemiddeling met u delen. Naast theorie aan de hand van vele praktijkvoorbeelden gaat u vooral zelf veel oefenen met de aangereikte stof.

Het proces

Martin zal u stap voor stap door de verschillende fasen van het bemiddelingsproces, zoals hij dit op veel plaatsen in de wereld heeft toegepast, leiden. Bij elke stap geeft hij handvaten om de desbetreffende fase goed te kunnen nemen, zodat valkuilen worden vermeden.

Taal vaardigheden

In mediation en conflictbemiddeling is goed kunnen luisteren een zeer belangrijke eigenschap. Martin leert u actieve luistervaardigheden zowel verbaal als non-verbaal.
Naast luisteren is ook goed vragen kunnen stellen een belangrijke vaardigheid voor elke mediator. U leert in deze cursus hoe u neutraal open vragen kunt stellen die het mediaton proces ondersteunen.
Daarnaast leert u hoe u emotioneel geladen communicatie kunt oppakken en emotioneel neutraal kunt maken.
Tot slot leert u hoe u constructieve samenvattingen maakt om het proces helder en inzichtelijk te maken.

Omgaan met uitdagingen

Bij conflictbemiddeling en mediation wordt u voortdurend geconfronteerd met uitdagingen. Emoties kunnen flink oplaaien, partijen schieten in de weerstand of proberen u in hun kamp te krijgen.
Hoe blijft u stabiel in het proces? Hoe houdt u de regie? Hoe blijft u onpartijdig en houdt u het vertrouwen van partijen? Martin leert u verschillende strategieën om met deze uitdagingen om te gaan.

Datum en kosten

De cursus wordt gegeven op 21 en 22 juni 2012. De cursus bedraagt € 450,- inclusief lunch, en wordt gehouden in het Miranda Paviljoen, Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam.
U kunt hier gratis parkeren. De cursus wordt gegeven in het Engels.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht 

Sec Arbeidsrecht advocaten