Arbeidsrecht advocaten
Ontslag specialisten

Ontslagen wat nu?

Bent u ontslagen of dreigt er ontslag? Lees hier meer over wat u wel en niet moet doen en hoe een arbeidsrecht advocaat het verschil kan maken.

Ontslagsituaties kunnen verschillende redenen hebben.

U kunt hierbij denken aan:

Welke reden voor ontslag er ook is, het is duidelijk dat de gevolgen voor u ingrijpend zijn.

Ontslagprocedure

Voordat uw werkgever u kan ontslaan moet hij of toestemming vragen aan het UWV om de arbeidsovereenkomst te beëindigen of hij moet de kantonrechter vragen de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Toestemming vragen aan het UWV of de kantonrechter hoeft niet als er sprake is van ontslag op staande voet of een beëindiging van rechtswege (het aflopen van een contract voor bepaalde tijd). U kunt niet zomaar ontslagen worden. Eerst wordt door het UWV of de kantonrechter beoordeeld of er een legitieme reden voor beëindiging is.

Vaststellingsovereenkomst

Werkgevers stellen vaak voor de arbeidsovereenkomst in goed onderling overleg te beëindigen. Hiermee wordt voorkomen dat de werkgever een procedure moet starten bij het UWV of de kantonrechter. De voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd worden, na onderhandeling over de voorwaarden, vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Advies ontslagvoorstel

Sec Arbeidsrecht Advocaten heeft veel ervaring in het arbeidsrecht. Wij kunnen voor u beoordelen of de werkgever een passend beëindigingsvoorstel heeft gedaan. Daarnaast kunnen wij uw kansen bij een procedure goed schatten. Hiermee zijn wij in staat om voor u de onderhandelingen zo te voeren dat voor u het maximaal mogelijk resultaat wordt behaald. Uiteraard kunnen wij u ook bij een procedure met alle mogelijkheden bijstaan.

Advocaat

Het is verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium een ontslagrecht advocaat in te schakelen. Een ontslagrecht advocaat kan u al zeer goed bijstaan op het moment dat u ontslag ziet aankomen. In goed overleg kunnen we  samen een strategie uitzetten. Daarmee staat u bij de onderhandelingen en een eventuele procedure sterk.

Tips

Als u wordt geconfronteerd met dreigend ontslag doet u er verstandig aan om direct deskundig advies in te winnen. Maar daarnaast zijn er een paar belangrijke zaken waar uzelf iets mee kunt als uw werkgever aangeeft dat hij de arbeidsovereenkomst wil beëindigen. Het allerbelangrijkste is dat u niet instemt met uw ontslag en nergens uw handtekening onder zet. Geef aan dat u het niet eens bent met het ontslag en dat u bereid bent om werk te verrichten. Deze mededeling doet u schriftelijk. U kunt uw werkgever meedelen dat u over het voorstel gaat nadenken. Vraag uw werkgever om een schriftelijke bevestiging van hetgeen uw werkgever u heeft meegedeeld.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten