Ontslaggolf financiële sector
7 jauari 2012

Ontslaggolf financiële sector ING, ABN, Rabobank en SNS

De moeilijke economische omstandigheden houden aan. Veel bedrijven – van groot tot klein – zien zich nog altijd genoodzaakt te reorganiseren, waardoor een groot aantal werknemers noodgedwongen wordt ontslagen, terwijl de arbeidsvoorwaarden van het resterende personeel worden versoberd. Ook in de bankensector is het zwaar weer. In de afgelopen jaren zijn er al 17.000 banen geschrapt en worden er weinig werknemers aangenomen. Recent is bekend gemaakt dat ING, ABN ARMO, Rabobank en SNS Reaal ongeveer 5.000 banen gaan schrappen.

Hoewel er bedrijfseconomische omstandigheden bestaan om te reorganiseren en het personeelsbestand te verkleinen, dient de werknemer erop bedacht te zijn dat de financiële omstandigheden de werkgever geen vrijbrief geven om tot ontslag over te gaan. Zoals ook uiteengezet op deze website (op de pagina ‘Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen’), dient een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Voor meer informatie en/of nader advies over de gang van zaken bij een reorganisatie in het algemeen en een ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden in het bijzonder kunt u terecht bij Sec Arbeidsrecht Advocaten. Wij begeleiden en adviseren werknemers bij reorganisaties. U kunt contact met ons opnemen via bovenstaande contactgegvens.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Specialist in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht 

Sec Arbeidsrecht advocaten