Ontslag bij ziekte

18 september 2020

Twijfel aanpak rechtsbijstandverzekering? Vraag een second opinion!

Als u twijfelt over de aanpak van uw rechtsbijstandsverzekeraar kunt u een second opinion door een arbeidsrecht advocaat laten uitbrengen. De kosten van een second opinion komen doorgaans voor rekening van uw rechtsbijstandverzekeraar. Het kost u dus niets en de second opinion geeft wel duidelijkheid en vertrouwen in de verdere aanpak. Onze advocaten leggen uit wat u precies kunt doen.

Snelheid geboden in geval van een probleem met uw werkgever

Als u een probleem heeft met uw werkgever, wilt u graag snel en goed advies. Dit is ook belangrijk om direct een goede strategie te kunnen bepalen. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, kan juist de snelheid van handelen soms teleurstellend zijn. Vaak duurt het na aanmelding van uw zaak een paar dagen voordat u wat hoort. Als u dan input ontvangt van een jurist van uw rechtsbijstandverzekering kan het voorkomen dat u twijfelt over het advies dat u krijgt. Is dit wel een goede aanpak en/of wilt u een andere koers varen maar de jurist geeft aan dat dit niet haalbaar is?

Onderneem actie en vraag een second opinion

U kunt aangeven dat u het oneens bent met de voorgestelde aanpak en/of met de inschatting van de haalbaarheid en dat u om die reden een second opinion wilt van een advocaat naar keuze.

Kies second opinion advocaat

U mag zelf kiezen van welke advocaat u een second opinion wilt. De advocaten van Sec Arbeidsrecht Advocaten hebben veel ervaring met het afgeven van een second opinion en zijn u graag van dienst als het gaat om een probleem op het terrein van het arbeidsrecht.

Aanpak second opinion advocaat

Als u een second opinion wilt van één van onze advocaten, kunt u uw rechtsbijstandverzekeraar laten weten dat u het oneens bent met de beoordeling van uw zaak en dat u een second opinion wilt van Sec Arbeidsrecht Advocaten. Uw rechtsbijstandverzekeraar zal dan met ons in contact treden.

Rechtsbijstandverzekering is gebonden aan second opinion

Uw rechtsbijstandverzekering kan het second opinion oordeel niet naast zich neerleggen. Wijkt onze beoordeling dus af van de behandelaar van uw rechtsbijstandverzekeraar, dan moet uw rechtsbijstandverzekeraar onze beoordeling opvolgen.

Contact second opinion arbeidsrecht

Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op als u een second opinion wilt van één van onze advocaten of als u hier meer informatie over wilt. Wij helpen u graag.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten