Arbeidsrecht advocaten
Ontslag specialisten

Contracten

Ook in het recht geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een goed opgestelde overeenkomst voorkomt veel problemen achteraf. Denkt u bijvoorbeeld aan het belang van goed geredigeerde concurrentie-, geheimhoudings- en relatiebedingen in de arbeidsovereenkomsten met uw werknemers.

Wij ondersteunen u graag door het opstellen en/of screenen van allerhande arbeidsrechtelijke overeenkomsten zoals arbeidsovereenkomsten, personeelsreglementen, freelance-, management- en detacheringsovereenkomsten.

Schriftelijke vastlegging arbeidsvoorwaarden

Discussies (en procedures) over concurrentiebedingen en bonus- en commissiebetalingen zijn doorgaans het gevolg van een onduidelijk contract. Een heldere arbeidsovereenkomst voorkomt problemen achteraf. Daarnaast geeft een op maat gesneden contract u de gelegenheid optimaal gebruik te maken van de ruimte die de wet u biedt. Zo kunt u keuzes maken over de hoogte van het salaris dat wordt doorbetaald bij ziekte, (het verrekenen van) vakantiedagen, het beschermen van uw concurrentiepositie en meer.

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Bij het in dienst treden van nieuw personeel is het doorgaans aan te raden te starten met een contract voor bepaalde tijd. Er wordt dan vooraf vastgesteld wanneer de arbeidsovereenkomst eindigt. Een werknemer kan in een periode van 36 maanden maximaal 3 keer een contract voor bepaalde tijd krijgen. Een overschrijding leidt tot een contract voor onbepaalde tijd.

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Is de maximale keten doorlopen, of durft u de sprong in het diepe al eerder te wagen, dan kan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Ook wanneer het overeenkomen van een concurrentie- of relatiebeding belangrijk is, kan dit een afweging zijn om (eerder) een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Model arbeidsovereenkomst

Zoekt u een eenvoudig model van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Download hier een voorbeeld.

Als u vragen heeft over uw model arbeidsovereenkomst of een nieuwe overeenkomst wilt laten opstellen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veel besproken onderwerpen

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten

Wij werken voor