Arbeidsrecht advocaten
Ontslag specialisten

Vaststellingsovereenkomst

Het merendeel van de arbeidsovereenkomsten wordt niet beëindigd door verleende toestemming van het UWV of door ontbinding door de kantonrechter, maar met wederzijds goedvinden. Er wordt tussen werkgever en werknemer onderhandeld over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Het resultaat van de onderhandelingen wordt vastgelegd in een schriftelijke vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd.

Onze advocaten onderhandelen dagelijks over de inhoud van deze overeenkomsten. Wij staan u graag bij met helder advies.

Hulp bij de ontslagprocedure of vaststellingsovereenkomst

Wij doen niets anders dan arbeidsrecht. Die specialisatie stelt ons in staat om op het scherpst van de snede te kunnen onderhandelen en een waterdichte regeling te sluiten. Op basis van een helder advies over de kansen en risico’s kunt u weloverwogen keuzes maken.

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

Bij het doen van een beëindigingsvoorstel is het uiteraard van belang dat u geen hogere ontslagvergoeding aan uw werknemer betaalt dan strikt noodzakelijk. Wij kunnen kansen en risico’s van een procedure helder voor u inzichtelijk maken. Die kennis gebruiken wij vervolgens om in de onderhandeling een optimaal resultaat neer te zetten. Onze advocaten zijn bedreven onderhandelaars.

De afspraken worden vervolgens vastgelegd in een heldere overeenkomst. Zo voorkomt u losse eindjes en  discussie (of procedures) over bijvoorbeeld concurrentiebeperkingen, bonusbetalingen en de leaseauto.

Werknemer weigert vaststellingsovereenkomst

Mocht het niet lukken om in onderling overleg met uw werknemer tot een regeling te komen, dan staan wij u uiteraard graag bij in een inhoudelijke ontslagprocedure bij UWV of de kantonrechter. Wij begeleiden een ontslagtraject van a tot z. 

Bedenktijd vaststellingsovereenkomst

Uw werknemer heeft – als hij schriftelijk op de bedenktijd is gewezen – twee weken de tijd om de vaststellingsovereenkomst zonder opgaaf van reden te ontbinden. Wijst u uw werknemer niet op dat recht, dan bedraagt de bedenktijd zelfs 3 weken. Het betreft hier een wettelijk recht dat niet valt uit te sluiten.

Laat u adviseren!

Het is verstandig een vaststellingsovereenkomst op te laten stellen en de onderhandelingen te laten voeren door een arbeidsrecht advocaat. Dat verdient zich doorgaans dubbel en dwars terug; u weet dat u nooit teveel betaalt. Daarnaast kan met een heldere vaststellingsovereenkomst discussie achteraf worden voorkomen.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten

Wij werken voor