Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Het merendeel van de arbeidsovereenkomsten wordt niet beëindigd door verleende toestemming van het UWV of ontbinding door de kantonrechter, maar met wederzijds goedvinden. Er wordt tussen werkgever en werknemer onderhandeld over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, om deze afspraken te formaliseren en het resultaat van de onderhandelingen vast te leggen in een schriftelijke vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd.

Hulp bij de ontslagprocedure of vaststellingsovereenkomst

Wij doen niets anders dan arbeidsrecht. Dat stelt ons in staat om voor u op het scherpst van de snede te kunnen onderhandelen en een waterdichte regeling te sluiten. Op basis van een helder advies over de kansen en risico’s kunt u weloverwogen keuzes maken.

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

Bij het doen van een beëindigingsvoorstel is het uiteraard van belang dat u geen hogere ontslagvergoeding aan uw werknemer betaalt dan strikt noodzakelijk. Door onze ervaring in en kennis van het arbeidsrecht weten wij uw kansen in een procedure goed in te schatten. Daardoor kunnen wij ook in de onderhandeling een optimaal resultaat neerzetten.

Werknemer weigert vaststellingsovereenkomst

Mocht het niet lukken om in onderling overleg met uw werknemer tot een regeling te komen, dan staan wij u uiteraard graag bij in een inhoudelijke ontslagprocedure. Wij begeleiden een ontslagtraject van a tot z.

Bedenktijd vaststellingsovereenkomst

Uw werknemer heeft – als hij schriftelijk op de bedenktijd is gewezen – twee weken de tijd om de overeenkomst zonder opgaaf van reden te ontbinden. Wijst u uw werknemer niet op dat recht, dan bedraagt de bedenktijd zelfs 3 weken.

Neem nu contact op

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Neem nu contact op

Laat u adviseren!

Het is verstandig een vaststellingsovereenkomst op te laten stellen en de onderhandelingen te laten voeren door een arbeidsrecht advocaat. Dat verdient zich doorgaans dubbel en dwars terug; u weet dat u nooit teveel betaalt.

Veel besproken onderwerpen

Sec Arbeidsrecht Advocaten

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Michiel Dekker

Maak nu een afspraak


023 531 76 96


of

mail ons