Vastellingsovereenkomst
en een andere baan 

Vaststellingsovereenkomst en een andere baan

Een goede timing kan van belang zijn als u met uw werkgever tot een vaststellingsovereenkomst wilt komen. Als u weet dat uw arbeidsovereenkomst gaat eindigen, wilt u natuurlijk op zoek gaan naar een andere baan. Tegelijkertijd wilt u de aangeboden beëindigingsregeling van uw werkgever niet op het spel zetten. Wat mag u wel doen in deze fase en wat niet? Onze advocaten geven u graag advies over de juridische mogelijkheden.

Vaststellingsovereenkomst solliciteren

Zodra u weet dat uw arbeidsovereenkomst zal gaan eindigen, zult u zich gaan oriënteren op ander werk. U wilt immers niet zonder werk komen te zitten of een periode zonder werk zo veel mogelijk beperken. Het staat u vrij te gaan solliciteren.

Nieuwe baan tijdens vaststellingsovereenkomst

Zodra u concreet zicht heeft op een andere baan bent u verplicht het te melden als u in onderhandeling bent over een vaststellingsovereenkomst. Dit is in ieder geval zo als u een nieuwe arbeidsovereenkomst ondertekent. Als uw werkgever erachter komt dat u al een nieuwe arbeidsovereenkomst had getekend op het moment dat u de vaststellingsovereenkomst tekende, kan uw werkgever het standpunt innemen dat u eigenlijk geen recht heeft op de afgesproken beëindigingsvergoeding. Lees hier meer over in deze uitspraak. In vaststellingsovereenkomsten wordt meestal ook vermeld dat de beëindigingsvergoeding in deze situatie door de werknemer moet worden terugbetaald.

Nieuwe baan na tekenen vaststellingsovereenkomst

De hiervoor beschreven risico’s spelen niet wanneer u ná het sluiten van de vaststellingsovereenkomst een nieuwe baan vindt.

Als er nog veel tijd zit tussen het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst en de datum waarop u uit dienst zult treden, kan het van belang zijn om afspraken te maken over wat er gebeurt als u al eerder een andere baan vindt. Er zijn verschillende varianten mogelijk. In elk geval is het van belang vast te leggen dat u in deze situatie het recht op de beëindigingsvergoeding behoud en hoe om te gaan met de salarisbetaling over de periode van vervroegd vertrek.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Wensen bij vertrek in vaststellingsovereenkomst

Wat zijn uw wensen? Wij nemen deze graag met u door en adviseren u dan graag over de juridische mogelijkheden. Op deze manier kan maatwerk worden geleverd. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en laat de aan u voorgelegde vaststellingsovereenkomst beoordelen.

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten

Wij werken voor