Vaststellingsovereenkomst
beoordelen
 

Vaststellingsovereenkomst laten beoordelen door een advocaat

Een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst (dat is hetzelfde) wordt gebruikt wanneer er buiten de rechter om afspraken worden gemaakt over uw ontslag. Er wordt onderhandeld over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt en – als het lukt om tot overeenstemming te komen – worden de afspraken schriftelijk vastgelegd. Onze advocaten onderhandelen dagelijks over de inhoud van deze overeenkomsten en weten precies waar ze op moeten letten.

Onderhandel over de vaststellingsovereenkomst

Doorgaans is de voorgelegde vaststellingsovereenkomst niet meer dan een eerste aanbod van uw werkgever. Teken daarom niet direct. Laat het voorstel beoordelen, doe een tegenvoorstel en onderhandel. Er is vrijwel altijd een beter resultaat te behalen dan het eerste aanbod. Lees hier 6 tips voor het behalen van een maximaal resultaat.

Vaststellingsovereenkomst laten nakijken

Onderhandelen over uw ontslag is waarschijnlijk niet uw dagelijks werk. Wel het onze.

Wij beoordelen in de eerste plaats of het voorstel dat u gedaan is, redelijk is. Wij kunnen de gevolgen van een inhoudelijke procedure goed inschatten, zodat wij – met die kennis – een maximaal resultaat voor u neer kunnen zetten in een schikking. Uiteraard hebben wij daarbij aandacht voor uw wensen. Het gaat immers om uw toekomst.

Wat is belangrijk bij deze beoordeling?

Natuurlijk spelen zaken als de datum van beëindiging en de hoogte van de ontslagvergoeding een belangrijke rol. Daar blijft het echter niet bij. Denk bijvoorbeeld ook aan uw recht op een WW- of ZW-uitkering na het einde van het dienstverband en het maken van afspraken over uitbetaling van vakantiedagen, scholings- en outplacement budgetten, vrijstelling van werkzaamheden, een eventueel concurrentiebeding, studiekosten, aandelen/opties en vergoeding van gemaakte juridische kosten. Het laten checken van de vaststellingsovereenkomst loont altijd en voorkomt nare verrassingen achteraf. Dat geldt nog in het bijzonder bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte.

Kosten van beoordelen vaststellingsovereenkomst?

Het is verstandig een beëindigingsvoorstel van uw werkgever te laten beoordelen door een advocaat. De kosten voor inschakeling van een arbeidsrecht specialist worden doorgaans door uw werkgever vergoed. Maak gebruik van dit budget; wij kunnen de overeenkomst dan gratis beoordelen. Als er nog geen budget is aangeboden door uw werkgever, dan lukt het vrijwel altijd dit alsnog uit te onderhandelen. Heeft u nog vragen over het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op.

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Michiel Dekker

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en (collectief) ontslagrecht

Sec Arbeidsrecht advocaten

Wij werken voor