Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst laten beoordelen door een advocaat

Alhoewel de arbeidsovereenkomst op verschillende manieren kan eindigen, wordt vrijwel altijd in eerste instantie geprobeerd in goed onderling overleg tot een beëindigingsregeling te komen. In zo’n geval wordt er onderhandeld over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt. Als het lukt om tot overeenstemming te komen, worden de afspraken vastgelegd in een schriftelijke vaststellingsovereenkomst.

Onderhandel over de vaststellingsovereenkomst

Doorgaans is de voorgelegde vaststellingsovereenkomst niet meer dan een eerste aanbod van uw werkgever. Teken daarom niet direct. Laat het voorstel beoordelen en onderhandel. Er is doorgaans een beter resultaat te behalen dan het eerste aanbod.

Check de beëindigingsovereenkomst

Wij beoordelen in de eerste plaats of het voorstel dat u gedaan is en vervat is in de vaststellingsovereenkomst, redelijk is. Wij kunnen de gevolgen van een inhoudelijke procedure goed inschatten, zodat wij – met die kennis – een maximaal resultaat voor u neer kunnen zetten in een schikking. Uiteraard hebben wij daarbij aandacht voor uw wensen. Het gaat immers om uw toekomst.

Natuurlijk spelen zaken als de datum van beëindiging en de hoogte van de ontslagvergoeding een belangrijke rol. Daar blijft het echter niet bij. Denk bijvoorbeeld ook aan uw recht op een WW- of ZW-uitkering na het einde van het dienstverband en het maken van afspraken over uitbetaling van vakantiedagen, scholings- en outplacement budgetten, een eventueel concurrentiebeding en juridische kosten.

Neem nu contact op

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Neem nu contact op

Kosten van beoordelen vaststellingsovereenkomst?

Het is verstandig een beëindigingsvoorstel van uw werkgever te laten beoordelen door een advocaat. De kosten voor inschakeling van een arbeidsrecht specialist worden doorgaans door uw werkgever vergoed. Maak gebruik van dit budget. Heeft u nog vragen over het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst? Bel dan 023 – 531 76 96.

Veel besproken onderwerpen

Sec Arbeidsrecht Advocaten

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Michiel Dekker

Maak nu een afspraak


023 531 76 96


of

mail ons