Geschorst of op non-actief

Werknemers ontslagen

Een schorsing, of op non-actiefstelling is vrijwel altijd een voorbode voor ontslag of disciplinaire maatregelen. U doet er dan ook verstandig aan direct gespecialiseerd juridisch advies in te winnen. Een afspraak is binnen 24 uur mogelijk.

Tips bij schorsing/non-actiefstelling

  1. Wanneer u op non-actief bent gesteld, is het van belang dat daartegen op tijd wordt geprotesteerd. Geef uw werkgever aan dat u beschikbaar bent om uw werkzaamheden te hervatten en dat u aanspraak maakt op uw loon.
  2. Teken niets en stem nergens mee in.
  3. Vraag uw werkgever om de schorsing en reden daarvoor op papier te zetten.
  4. Win juridisch advies in.
  5. Verzamel zoveel mogelijk stukken die uw zaak kunnen helpen zolang u daar nog toegang toe heeft.

Een schorsing, mag dat?

Een schorsing of op non-actiefstelling mag niet zomaar worden toegepast. Uw werkgever moet een bijzonder goede reden hebben om over te kunnen gaan tot schorsing. Het salaris moet in beginsel worden doorbetaald. Uw bedrijfseigendommen hoeft u niet in te leveren.

Vaak leidt een schorsing tot een inhoudelijke ontslagprocedure of een voorstel om de arbeidsovereenkomst in onderling overleg te beëindigen via een vaststellingsovereenkomst.

Neem nu contact op

Heeft u een advocaat nodig bij schorsing of non-actiefstelling?

Neem nu contact op

Ik ben op non-actief gesteld. Wat moet ik doen?
U doet er goed aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een arbeidsrecht specialist. Er kan dan in overleg zo snel mogelijk bezwaar worden gemaakt tegen de op non-actief stelling.

Wat kunnen onze advocaten voor u betekenen?

Onze arbeidsrecht advocaten kunnen u daadkrachtig bijstaan in zowel het onderhandelingstraject, als in een inhoudelijke procedure bij de kantonrechter of het UWV. Indien u direct weer aan het werk wil, dan kan de schorsing worden aangevochten voor de kantonrechter door een vordering wedertewerkstelling in te stellen. Ook daarbij kunnen onze arbeidsrecht advocaten u van dienst zijn.

Vrijblijvend advies

Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact op met een van onze arbeidsrecht advocaten.

Sec Arbeidsrecht Advocaten

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Michiel Dekker

Maak nu een afspraak


023 531 76 96


of

mail ons