Arbeidsconflict

Vrijwel iedere werknemer krijgt er ooit in zijn carrière mee te maken: een arbeidsconflict. De impact van een conflict op het werk is doorgaans groot en niet zelden lopen de emoties hoog op. Dit gaat zo ver dat een dergelijke situatie meer dan eens ook de gezondheidssituatie beïnvloedt. De situatie is dan letterlijk ziekmakend voor de werknemer.

Ziek als gevolg van arbeidsconflict

Als er sprake is van een zuiver conflict, dan zal de bedrijfsarts dikwijls oordelen dat er geen sprake is van medische arbeidsongeschiktheid. Het advies zal zijn om – eventueel onder begeleiding van een mediator – tot een oplossing van het conflict te komen.

Oplossing arbeidsconflict

Het is verstandig om op korte termijn te werken aan een oplossing van het arbeidsconflict. Die oplossing ziet er in elke situatie anders uit en varieert van een enkel gesprek met uw werkgever tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Het kan immers zo zijn dat – ook na mediation – de relatie tussen werkgever en werknemer niet kan worden hersteld.

Arbeidsconflict advocaat

Door tijdig een arbeidsrecht advocaat in te schakelen wordt u veel zorg uit handen genomen. Een specialist kan u precies vertellen waar u staat en welke rechten en plichten u heeft. Wij staan ook geregeld werknemers bij in een mediationtraject. Als het richting beëindiging van de arbeidsovereenkomst gaat omdat u een vastststellingsovereenkomst heeft gekregen kunnen wij voor u onderhandelen. Op een complex rechtsgebied met ingewikkelde regelgeving die aan continue verandering onderhevig is, is dat geen overbodige luxe.

Duidelijk aanpak bij arbeidsconflict

Samen met u wordt uw situatie doorgenomen en een heldere strategie uitgezet. Na het eerste gesprek weet u direct waar u aan toe bent.

Neem nu contact op

Direct vrijblijvend een afspraak maken met een ervaren advocaat?

Neem nu contact op

Sec Arbeidsrecht Advocaten

Onze specialisten

Charlotte Buijsman

Michiel Dekker

Maak nu een afspraak


023 531 76 96


of

mail ons